Gratis vrijblijvende waardebepaling

Ben je benieuwd wat jouw woning waard is in de huidige markt? Het bepalen van de waarde van je woning is vaak de eerste stap op weg naar een succesvolle verkoop. Woon je in de omgeving van Beuningen, Druten of in West Maas en Waal? Vraag een gratis en vrijblijvende waardebepaling aan.

Waarom een waardebepaling?

  • Een waardebepaling van jouw woning kan je helpen om erachter te komen of het voor jou interessant is om te verhuizen. Als je een behoorlijke overwaarde hebt is het het overwegen waard om naar een andere woning te gaan kijken, of om een verbouwing te laten uitvoeren.
  • Inzicht in de waarde van jouw woning is bepalend voor de prijs waarvoor je jouw huis te koop zet.
  • Heb je al een ander huis op het oog? Als je een indicatie hebt hoeveel jouw eigen woning waard is krijg je inzicht of deze woning voor jou financieel haalbaar is.

Verschil tussen een waardebepaling en een taxatie

Een waardebepaling is niet hetzelfde als een taxatie. Als je de waarde van je woning wil weten omdat je de woning wil verkopen kun je een makelaar vragen om een waardebepaling. Dit is geen officieel document maar een schatting van de verkoopprijs welke gebaseerd is op de marktwaarde. Er zijn doorgaans geen kosten aan een waardebepaling verbonden.

Verschil waardebepaling op locatie en een online waardebepaling

Bij een online waardebepaling wordt gekeken naar de verkoopcijfers van soortgelijke huizen in jouw buurt.  Het type woning en de grootte van de woning en van het perceel is hierbij bepalend. Er wordt geen rekening gehouden met het onderhoud, het afwerkingsniveau of de duurzaamheid van jouw woning.

Als je plannen hebt om je woning te verkopen is een online waardebepaling geen betrouwbare bron. Nodig een makelaar uit. Naast het bepalen van een accurate verkoopwaarde kan hij je adviseren op welke wijze jij het beste verkoopresultaat kan behalen.

Taxatie

Als je een hypotheek wil afsluiten eist de bank een taxatierapport. Een taxatie is een officieel document en mag alleen worden uitgevoerd door een gecertificeerd taxateur. De woningwaarde die de taxateur vaststelt in zijn rapport is het bedrag waar de bank vanuit gaat bij het berekenen van jouw hypotheek. In de taxatiewaarde is geen rekening gehouden met eventuele overbiedingen. Overbieden betekent dat er (veel) meer op een huis wordt geboden dan het huis waard is. De kosten van een NWWI gevalideerde taxatie bedragen ongeveer 800 euro.

Bij een waardebepaling wordt wel rekening gehouden worden met overbiedingen. Dit betekent dus dat de marktwaarde en de taxatiewaarde van elkaar kunnen verschillen.

Waardebepaling aanvragen

Ben je benieuwd naar de waarde van jouw woning en woon je in de omgeving van Beuningen, Druten of in West Maas en Waal? Onze ervaren makelaars komen graag bij je thuis langs om de verkoopwaarde van jouw huis te bepalen en je vrijblijvend advies te geven voor een succesvolle verkoop.

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak.

Aanvraag gratis waardebepaling

De cijfers spreken

Gemiddelde verkoopprijs in Beuningen

Landelijk gemiddelde: € 342.611,-

Gemiddelde vraagprijs in Beuningen

Landelijk gemiddelde: € 386.613,-

Gemiddelde verkooptijd in Beuningen

Landelijk gemiddelde: 26