Maatregelen tegen coronavirus

Het coronavirus heeft inmiddels een grote invloed op ons dagelijks leven. Dus ook op onze dienstverlening. De gezondheid van onze klanten en medewerkers staat centraal. Daarom hebben wij een aantal preventieve maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. De adviezen van het RIVM (https://www.rivm.nl/) staan hierin centraal. Daarnaast hebben wij een aantal aanvullende maatregelen genomen.

  • Wij blijven onze opdrachtgevers natuurlijk bijstaan met raad en daad, waarbij onze voorkeur uitgaat naar telefonisch overleg. Overleg wordt waar mogelijk omgezet naar een conference-call of Skype.
  • Overeenkomsten worden waar mogelijk op afstand digitaal ondertekend.
  • Onze medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis. Ons kantoor blijft -onder strikte maatregelen- opengesteld voor bezoekers.
  • Bezoekers en medewerkers van ons kantoor worden verzocht een mondkapje te dragen op de momenten dat ze zich verplaatsen.
  • Ons kantoor is voorzien van desinfectie middelen en spatschermen.
  • Stoelen en tafels in de spreekkamers worden na gebruik gedesinfecteerd.
  • Waar mogelijk (lees: niet verkouden of ziek) laten wij onder restricties bezichtigingen doorgaan. Bezichtigingen vinden naast de makelaar plaats met maximaal 2 externe personen, waarbij alle aanwezigen verplicht mondkapjes dragen.
  • Wij verzoeken verkopers om niet aanwezig te zijn tijdens bezichtigingen. Indien verkopers tijdelijk geen bezichtigingen willen dan respecteren wij dat natuurlijk. Indien binnen de gezinnen van (kandidaat)kopers en verkopers mensen ziek of verkouden zijn, dan verzoeken wij u om de afspraak altijd te annuleren. Indien gewenst zullen wij bezichtigingen op afstand doen. Via whatsapp Messenger en/of Facetime.

Avondklok en bezichtigingen

Samen met de andere brancheorganisaties zijn we van mening dat bezichtigingen niet gezien kunnen worden als werkzaamheden die zo belangrijk zijn dat deze in de avond zouden moeten plaatsvinden. Kortom, met het invoeren van de avondklok zal het niet meer mogelijk zijn om ’s-avonds een woning te bezichtigen.

Privé nog maar één gast per dag

Het terugbrengen van het aantal gasten dat per dag in de privésfeer een woning mag bezoeken wordt teruggebracht van twee naar één. Deze aanscherping is níet van invloed op het eerder opgestelde en goedgekeurde protocol voor veilige bezichtigingen. Een bezichtiging van een woning geldt namelijk niet als privésituatie. Dat betekent dat u nog steeds met z’n tweeën plús de makelaar een woning mag bezoeken.

Wel willen we nogmaals benadrukken dat het van belang is om de maatregelen na te leven. Dat wil zeggen dat er maximaal twee personen plus de makelaar in de woning zijn, dat iedereen afstand houdt en mondkapjes draagt. De makelaar zorgt dat de woning tussen bezichtigingen door wordt gereinigd en geventileerd.

Als potentiële klant kunt u ook uw verantwoordelijkheid nemen, door niet zomaar een bezichtiging aan te vragen. We raden u aan zelf eens door de wijk van de potentiële woning te rijden of te wandelen, en om zoveel mogelijk digitaal de woning te bezichtigen. Bent u oprecht geïnteresseerd, dan helpen wij u natuurlijk graag verder!

Met deze maatregelen proberen we de juiste balans te vinden tussen het zo goed mogelijk beschermen van onze medewerkers en het continueren en op peil houden van onze dienstverlening voor onze opdrachtgevers.

Het kan zijn dat de wachttijd aan de telefoon langer is, en dat we minder snel reageren op mail of whatsapp-berichten.

Wij vertrouwen erop om op deze manier met minimale nadelige gevolgen voor onze opdrachtgevers bij te kunnen dragen aan het inperken van het Coronavirus en rekenen op uw begrip.

Hartelijk dank namens directie en medewerkers van
Hans Janssen Garantiemakelaars