Vleuterweide

Vleuterweide

Vleuterweide is een deel van de woonplaats Vleuten en wordt omgeven door de oude dorpskern van Vleuten in het noorden, het Máximapark en De Meern Noord in het oosten, de buurt Veldhuizen in het zuiden en de Harmelerwaard in het westen. Wat betreft bereikbaarheid is Vleuterweide een prima locatie, de A12 is vlakbij en een NS-station bevindt zich in de wijk. De wijk heeft een groot winkelcentrum en scholen, zowel in het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. Parkeervoorzieningen zijn goed.

Jaren ’30 stijl

De buurt is in een diverse stijlen gebouwd, waarbij het dorpse karakter centraal staat. Als je door de buurt loopt, kun je onder meer de kenmerken zien van de typische jaren ’30 stijl in een modern jasje. Het heeft mooie grachten en prachtige huizen.

18.393

Aantal inwoners

6.414

Aantal woningen

840

Aantal bedrijven

Meerdere deelgebieden

Vleuterweide bestaat uit meerdere deelgebieden waaronder:

  • De Hoven: erg kindvriendelijk en centraal gelegen
  • De Rietvelden: een rustige en groene wijk
  • De Boomgaarden: fraaie architectuur waarbij de woningen speels zijn uitgevoerd met hoge puntdaken
  • De Tuinlanden: groene wijk met een speels bouwstijl en centraal gelegen
  • De Erven: uitstekende bereikbaarheid en gelegen tussen het oude dorp en winkelcentrum Vleuterweide
  • De Hagen: kindvriendelijke en op loopafstand van winkelcentrum Vleuterweide

Voorzieningen in Vleuterweide

In Winkelcentrum Vleuterweide kun je prima winkelen. Het is een gezellige plek, met leuke restaurants en winkels. Er zijn in het winkelcentrum meerdere horecagelegenheden. Zo kun je heerlijk eten bij o.a. Het Glaslokaal, Grieks Restaurant Oniro, en tapas restaurant Olive. Ook is er een Chinees restaurant, genaamd het Meneer Wong Restaurant.

Onderwijs

Ook het onderwijs is uitgebreid. Zo zijn er meerdere basisscholen: het OBS en de Rooms-Katholieke Basisschool. Naast de basisscholen, is er ook nog een middelbare school: Het Amadeus. Deze middelbare school biedt onderwijs aan meer dan 1.800 leerlingen, variërend van niveau. Ze bieden VMBO, HAVO en VWO.

Supermarkten

Daarnaast zijn er meerdere supermarkten. In het winkelcentrum staat zowel de Albert Heijn, als de Lidl. Daarnaast zijn op korte afstand nog twee supermarkten bereikbaar.

Bereikbaarheid Vleuterweide

Vleuten, dus ook Vleuterweide, is zowel de trein als de bus, de auto en de fiets bereikbaar. Dit maakt dat Vleuterweide een knooppunt is tussen Vleuten-De Meern, Haarzuilens, Harmelen en Utrecht. Op fietsafstand liggen de NS-stations Vleuten en Utrecht Terwijde, evenals winkelcentrum Terwijde. De bruisende binnenstad van Utrecht is snel te bereiken. Per fiets ben je er binnen een half uur, per trein in elf minuten. Via de nabijgelegen uitvalswegen A2, A12, A27 en A28 rijd je in korte tijd naar steden als Amersfoort, Amsterdam, Rotterdam en Arnhem.

Bezienswaardigheden

Het Máximapark is één van de trekpleisters in de buurt van Vleuterweide. Het is een prachtig stadspark, met een uitgebreide flora en fauna. In het park zijn meerdere kunstwerken te zien, waaronder het beeld van Rob Voerman en het bankje ter ere van koningin Máxima. Verder zijn er in het park kunstwerken te zien van anonieme kunstenaars.

Horecagelegenheden Máximapark

In het Máximapark zijn meerdere horecagelegenheden. In het midden van het park staat het Anafora. Iets zuidelijker staat het CastellumCafé. Aan de noordkant van het park is er nog een restaurant, de Dengh. Het Anafora en de Dengh bieden zowel eten als drinken aan, het zijn restaurants. Bij het CastellumCafé kun je een drankje drinken, maar niet uitgebreid dineren.

Nieuwbouw Vleuten

De afgelopen jaren is er flink gebouwd in Vleuterweide en ook de komende jaren worden er meerdere nieuwbouwwoningen in Vleuten gebouwd. De projecten Westpoint, De President, De Paleistuinen, De Stadhouders, De Leidsche Straet, Het Binnenhof, Hof van Vleuten en Pracht Vleuten zijn recent afgerond.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwbouwprojecten in Vleuterweide? Meld je dan aan voor de nieuwbouw update.