Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Rijksstraatweg 110 6573 DC Beek

Verkocht

€ 1.350.000,- k.k.

Villa Westerbeek werd in 1868 gebouwd in opdracht van de burgemeester van Ubbergen, jhr. F.A.J. Dommer van Poldersveldt. De naam is afkomstig van het vroegere logement Westerbeek dat samen met de watermolen ongeveer op de plaats van het latere hotel De Oorsprong stond. De villa bleef tot 1934 in het bezit van de familie Dommer, daarna werd ze bewoond door F.B.A. Prinsen, uitvinder op foto-en filmgebied, die onder andere voor de Duitse overheid werkzaam was. Hij liet op de helling rechts van de oprijlaan een theekoepeltje bouwen. Na de oorlog was er in villa Westerbeek een internaat gevestigd, Huize Sint Jozef. Sinds de jaren 80 heeft het een pand weer een woonfunctie. Westerbeek is rijksmonument sinds 1990.

‘Westerbeek, op markant hoog punt tegen de flank van de heuvelrug gebouwde villa met de voorgevel schuin op de as van de straatweg. Wit gepleisterd huis met twee verdiepingen van gelijke hoogte met een hoger iets terugspringend middenvak met sierlijk bekroonde daklijst, attiek boven de daklijst op de flanken, een op gietijzeren zuiltjes rustend balkon over de volle breedte van de voorgevel’. Bron: Rijksmonumenten.nl

Villa Westerbeek met haar vele authentieke details is te koop.

De kerngegevens zijn:
– Woonoppervlakte circa 620 m2
– Souterrain circa 70 m2
– Inhoud circa 3.250 m3
– Perceel ter grootte van 3.896 m2

Indeling:
Begane grond: via de imposante hal met plavuizen en fraaie trappartij treft u aan de linkerzijde de woon-eetkamer (circa 70 m2) met aangrenzende eenvoudige keuken. Via een tussenhal met toegang tot een tussenverdieping met bergruimte (circa 10 m2) komt men in de hoofdhal met toegang naar de kelder, maar ook tot het rechterdeel van de villa waar nu een zelfstandig appartement is gevestigd. Het appartement heeft een via de buitenzijde met hal en is voorzien van woonkamer, woonkeuken, slaapkamer, badkamers met ligbad en douche, separaat toilet en keldertje onder uitbouw.

Eerste verdieping: rondom de trap is een overloop met toegang tot 7 kamers, een separate badkamer met douche en ligbad, een wasruimte en een separaat toilet. Aan de rechterzijde bevindt zich een balkon en aan de voorzijde over de gehele breedte een fraai dakterras met een weids uitzicht.

Tweede verdieping: via een vaste trap is de tweede verdieping te bereiken, welke momenteel bestaat uit een open zolderruimte met aan weerszijden bergruimten onder een gebogen kap. De zolderverdieping is in een cascostaat en biedt vele mogelijkheden.

Souterrain: het souterrain (circa 70 m2) bestaat uit 2 toogkelders en is zowel van de binnen- als de buitenzijde bereikbaar.

De tuin is rondom en voorzien van oprijlaan. Aan de rechterzijde is achter het woonhuis een dubbele eenvoudige garage met daarnaast een berging.

Overige kenmerken:
– De dakbedekking is in 2009 vernieuwd en vanaf de bovenzijde geïsoleerd;
– De verdiepingsvloer tussen de eerste en tweede verdieping is geïsoleerd;
– Electra is vernieuwd met uitzondering van de tweede verdieping;
– Nagenoeg geheel enkele beglazing toegepast;
– Dakgoten zijn enkele jaren geleden vervangen;
– CV ketel: huurkoop.

Aanvaarding in overleg.

  • 619 m2
  • 3.896 m2
  • 8

Kenmerken Rijksstraatweg 110

Overdracht

Vraagprijs€ 1.350.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte3.896 m2
Woonoppervlakte619 m2
Inhoud3.254 m3

Bouw

SoortVilla
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1886
Dak typeSamengesteld dak
IsolatievormenDakisolatie

Indeling

Aantal verdiepingen4
Aantal kamers12
Aantal slaapkamers8
Aantal badkamers2

Maandlasten

Ligging Rijksstraatweg 110

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

34.764

Vergelijkbaar woningaanbod