Ga naar inhoud

Te koop: appartement Wilhelminasingel 1-2 6524 AH Nijmegen

Verkocht

€ 79.500,- k.k.

Op zoek naar een leuke studio met eigen douche op een zéér geliefde locatie? Dit betreft een buitenkans!

De studio is zéér centraal gelegen en is onderdeel van een woonvereniging. Op steenworp afstand is het bruisende stadscentrum van Nijmegen te vinden. Daar kun je genieten van alles wat de oudste stad van Nederland te bieden heeft. Ook is de studio gunstig gelegen ten opzichte van het centraal stadion, de Universiteit, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, etc.

Kortom, plan snel een bezichtiging. Het is absoluut de moeite waard!

| Woonoppervlakte 16 m² | Inhoud 57 m³ | Bouwjaar 1930 | Gerenoveerd in 2009 |Woonvereniging |

Indeling

Begane grond: gezamenlijke entree, tochtportaal met brievenbus, centrale hal met trappenhuis.

Appartement (souterrain): woon-/slaapkamer met open keuken met enige inbouwapparatuur, eigen douche, trapkast.

Algemeen:
In 2009 is het volledige pand gerenoveerd en opgedeeld in zelfstandige wooneenheden. Het trappenhuis is bekleed met vloerbedekking, hierdoor is het o.a. rustig in huis. Het appartement voldoet aan de regels omtrent veiligheidseisen. Er is een brandmeldinstallatie en deze is eveneens gekoppeld aan die van de andere woonruimtes. Wanden en deuren voldoen aan strenge (brand)veiligheidseisen. Deze studio maakt deel uit van een woonvereniging.

Wat is een woonvereniging?
De woonvereniging is de juridische eigenaar van het gehele pand. De leden zijn de economische eigenaren. Als je een studio koopt word je automatisch lid van de woonvereniging. De leden krijgen het exclusieve recht van bewoning en gebruik van hun privéruimten en delen het gezamenlijke gebruik van de gemeenschappelijke ruimten van het pand (gang, toilet, wasruimte, fietsenberging).
De woonvereniging heeft regels (statuten) die zijn vastgelegd in een notariële akte. In deze statuten staan de rechten en plichten van de leden. De vereniging heeft een voorzitter, secretaris en penningmeester.

In de woonvereniging wordt afgesproken wat de servicekosten zijn. De servicekosten bestaan uit de gebruikskosten, opstalverzekering, beheerskosten, reserveringen voor onderhoud. De rekening van de vereniging wordt beheerd door de penningmeester. Naast de statuten is er een huishoudelijk reglement. Hierin staan praktische zaken die de leden met elkaar overeenkomen.

Lid zijn van een Woonvereniging heeft nogal wat financiële voordelen:

1. Lage maandlasten
Fiscaal zijn binnen het huidige belastingstelsel de rente en overige financieringslasten met betrekking tot het lidmaatschapsrecht aftrekbaar als ‘eigen-woning-rente’. Heb je een eigen (belast) inkomen, dan mag je de betaalde financieringsrente direct aftrekken van dat inkomen, zodat je (eventueel maandelijks) teveel betaalde belasting terugkrijgt. Ook kun je de Belastingdienst maandelijks vooraftrek vragen. De netto woonlasten worden daardoor direct al verlaagd.

2. Je kunt sparen
Mocht je op dit moment nog geen belastbaar inkomen hebben (bijvoorbeeld als je student bent), dan kun je nog niet onmiddellijk profiteren van het genoemde fiscale voordeel. In dat geval betaal je maandelijks de (hogere) bruto woonlasten en vermeld je (noodzakelijke) jaarlijkse belastingaangifte een negatief inkomen. Wel kun je de betaalde rentelasten later – op het moment dat je wel een inkomen hebt – aftrekken onder de dan geldende voorwaarden met 8 jaar terugwerkende kracht; een bijzondere vorm van sparen! Een student heeft over het algemeen nog geen inkomen, maar een beurs. Op deze manier kun je toch woonruimte kopen en (op termijn) gebruik maken van hypotheekrenteaftrek.

3. Wat koop je nu?
Je koopt als individu een lidmaatschap met daaraan vast een overeenkomst met een exclusieve gebruiksrecht van jouw studio. Waaruit je studio bestaat is beschreven en er is een tekening bijgevoegd. Ook de gemeenschappelijke delen zijn beschreven.

4. Verkoop
Als je de studio wil verkopen dan verkoop je je lidmaatschap. Je treedt uit de woonvereniging. De koper treedt dan in tegen betaling.

5. Notaris
De projectnotaris is Hekkelman notarissen te Nijmegen en is een onlosmakelijk geheel in deze overdracht. De kosten zijn voor koper.

Aanvaarding in overleg, kan snel!

  • 16 m2
  • 1

Kenmerken Wilhelminasingel 1-2

Overdracht

Vraagprijs€ 79.500,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte16 m2
Inhoud57 m3

Bouw

SoortStudentenkamer
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1930
IsolatievormenDubbelglas

Indeling

Aantal verdiepingen1
Aantal kamers1
Aantal slaapkamers1
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Wilhelminasingel 1-2

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

173.557

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

79%

20% NL

17%

20% NL

3%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod